Drejø Pebernødder

Drejø Pebernødder (Oldemor Mines opskrift)

(Historie om harejagt og pebernødder på vej – udkommer i november)

2 kg rugmel

2 kg sigtemel

¾ kg mørk farin (brun puddersukker)

¼ kg smør

1 dåse kardemomme

1 tsk. hjortetaksalt

1 tsk. potaske (udrøres først i vand)

2 L sødmælk. (eller kærnemælk)

 

Du kan selv halvere opskriften.

 

Smørret smeltes og kom i mælken

Krydderierne blandes i melet – HUSK potasken skal udrøres i vand først.

Alt æltes sammen – Udrulles til fingertykke pølser og skæres i stykker på ca. 1 cm.

Pebernødderne lægges i en bradepande og drysses med rugmel – så de ikke klistre sammen.

Bages ved 150 grader til de er næsten færdige (ca. 15-20 min). de skal være lidt bløde, når man trykker på dem – de bliver hårde, når de afkøles.

Er de ikke helt færdige, kan de altid bages lidt mere.

Opbevares i tætsluttende kagedåse.