Drejø Pebernødder (Oldemor Mines opskrift)
(Historie om harejagt og pebernødder på vej – udkommer i november)
2 kg rugmel
2 kg sigtemel
¾ kg mørk farin (brun puddersukker)
¼ kg smør
1 dåse kardemomme
1 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. potaske (udrøres først i vand)
2 L sødmælk. (eller kærnemælk)
Du kan selv halvere opskriften.
Smørret smeltes og kom i mælken
Krydderierne blandes i melet – HUSK potasken skal udrøres i vand først.
Alt æltes sammen – Udrulles til fingertykke pølser og skæres i stykker på ca. 1 cm.
Pebernødderne lægges i en bradepande og drysses med rugmel – så de ikke klistre sammen.
Bages ved 150 grader til de er næsten færdige (ca. 15-20 min). de skal være lidt bløde, når man trykker på dem – de bliver hårde, når de afkøles.
Er de ikke helt færdige, kan de altid bages lidt mere.
Opbevares i tætsluttende kagedåse.