2. Alfeline kridter op på Drejø…

skrevet og indtalt af Jette Arp

Læs, lyt, hør en historie fra en af øerne i

Det sydfynske Ø-hav – fra Drejø

𝐌𝐢𝐤𝐫𝐨-𝐀𝐥𝐟𝐞𝐥𝐢𝐧𝐞 “𝐂𝐎𝐑𝐎𝐍𝐀” 𝐧𝐫. 2

Alfeline kridter op på Drejø…

Det var lige før, de skulle i seng, men Alfeline og Brumme havde lige nået at se dronningen holde tale til hele Danmark.

– Kan far også se dronningen – helt ovre i USA?

Det troede farfar nu ikke.

Det var synd for far, syntes Brumme, for far kendte jo dronningen. Han havde nemlig været garder og gået og passet på hende og prinserne ovre i København.

Næste morgen.

– Farmor , kan du ikke lave en bjørneskindshue til mig? Så leger vi, at jeg er garder, og du er dronning, og så skal jeg nok passe på dig!

– Ja, fortsatte Alfeline ivrigt, du skal passe på, at der ikke er nogen, der nærmer sig dronningen. Der skal i hvert fald være mindst 2 meter hen til hende.

Inden længe marcherede Brumme uden for huset – 1,2 – 1,2 med blå bukser og noget, der lignede en bjørneskindshue, som farmor i en fart havde fået rimpet sammen. Og farfar var ved at lave et lille skilderhus til gardisten.

– Nu skal du bare se…Alfeline kom ud med et centimetermål og et tykt stykke kridt. 1 meter, 2 meter. Og så tegnede hun store cirkler på vejen, sådan så folk kunne stille sig der og snakke med hinanden i passende afstand. For det var jo det, både dronningen og statsministeren havde sagt: HOLD AFSTAND!

Ja, vis sammenhold ved at holde afstand, sagde farmor. Det var det, hun sagde.

– Og nu bliver det meget lettere, når man ved, hvor man skal stå, fortsatte Alfeline.

Og mens Brumme så strunk gik vagt, fik Alfeline tegnet kridtcirkler med passende afstand imellem på næsten alle de veje, der lå midt i byen. Og indimellem fik hun da også snakket lidt, for det hændte jo, at der var en og anden, der skulle til købmanden. Jo, det var en god ide at sørge for, at folk ikke stod for tæt.

– Jeg skal nok dække bord i dag.

– Fint, gør du det.

Men hvad har du da gjort, Alfeline? Vi sidder jo forfærdelig langt fra hinanden…

Var det ikke det, vi skulle – holde afstand, ikke?

Fortsættelse følger, og vil I vide mere om Alfeline og Brumme, så kig på Alfelines hjemmeside. Der står en masse – også noget om de store alfeline-fortællinger.

 Send en tegning til os, der handler om denne ø-mini-fortælling, f.eks. af Brumme som garder.

Vi viser din tegning på Alfelines hjemmeside,  og til påske vælger vi én af tegningerne ud, og vinderen får tilsendt en gratis Alfeline nr. 13, som netop udkommer i påsken.

 Send din tegning til alfelinedk@gmail.com