13. Hvad gamle bamser også kan bruges til! 3. afsnit

skrevet og indtalt af Jette Arp

Læs, lyt, hør en historie fra en af øerne i
Det sydfynske Ø-hav – fra Drejø
𝐌𝐢𝐤𝐫𝐨-𝐀𝐥𝐟𝐞𝐥𝐢𝐧𝐞 “𝐂𝐎𝐑𝐎𝐍𝐀” 𝐧𝐫. 13
Hvad gamle bamser også kan bruges til! 3 afsnit

Åh, jo, der er nogen, der har prøvet at gætte. Ella Sia og Neel gætter på, at farmor syr en fin kjole eller måske små bukser og en lille trøje til den bamse, der nu skal være farmor-bamse.

MEN nu skal du høre, hvad Alfeline og farmor fandt på:

Lige pludselig for Alfeline ind i soveværelset, hvor farmors gamle kommode stod. Op med nederste skuffe, for der lå så meget spændende. Og ganske rigtigt – der var det gamle blå sjal, som farmor så tit havde haft på, når hun skulle være rigtig fin.

Alfeline holdt det op til ansigtet og snusede ind.

Åhh, det duftede helt vildt af farmor, af den der vildrose-parfume, som Alfeline havde spildt ud på kommoden sidste sommer, da hun skulle have den væmmelige kokasse-lugt væk (Læs maxi-alfeline nr. 6).

– Hvorfor bruger du ikke det sjal mere, farmor?

– Har du ikke set de store huller, der er kommet i det. Nej, det er lige til at smide ud.

– Det må du i hvert fald ikke. Jeg elsker det sjal, og det er faktisk alfeline-blåt, ikke? Kan vi så ikke godt sy noget af det? Til den bamse, der skal være dig. Åh, jo, farmor!

– Tja, hvorfor ikke?

Og lidt efter sad de begge ved symaskinen, og i løbet af et øjeblik havde farmor syet en lille bamsekrave.

– Også en til mig – og én til dig – og én til mor – og én, vi kan sende til Trut oppe i Århus. Ja… og så fik Alfeline igen en ide.

– Hvad med, at du syr nogle alfeline-kraver til vores bod, for den kan vi jo godt have her uden for Jeres hus, ikke? Og så kan vi da vinke til Jer – og sende luft-krammere.

Men nu skal du have en rigtig krammer. Og mens farmor syede – for nu kunne hun slet ikke holde op igen – gik Alfeline rundt om hende og uddelte små forsigtige kram, så hun ikke kom til at forstyrre, men der var jo ikke så mange dage tilbage, før hun ikke kunne kramme farmor – i lang tid måske.

Og farmor syede bare videre, for nu syntes hun, at alle bamserne skulle have nyt tøj, alle dem, der sad henne i vinduerne i huset, hvor Alfeline og Brumme skulle bo – om ikke ret mange dage.

Og jo, der blev syet både en fin kjole og små bukser og en lille trøje, så Ella Sia og Neel gættede på en måde alligevel rigtigt.

Fortsættelse følger, og vil du vide mere om Alfeline og Brumme, så kig på Alfelines hjemmeside. Der står en masse – også noget om de store alfeline-fortællinger.

 Husk, du kan sende tegninger ind til alfelinedk@gmail.com