14. Sikke en sommer!

Drejø-Posten – september 2021

FØLJETON – mini-alfeline nr 14. : Sikke en salgsvogn!

skrevet af Jette Arp

…for vi kunne slet ikke mærke, at der var corona, men det er der altså stadigvæk, og mor siger, at vi skal passe på.

Men på Drejø har vi ikke mærket noget. Alligevel – Søren har vist nok testet en del inde i Forsamlingshuset. Men var der mon nogen, der var positive? Det må jeg spørge ham om!

Og Ejnar kom med sin violin – og vi fik lov at synge en hel lang aften. Og jeg var med, selv om jeg ikke er god til at synge, men det kunne man ikke høre, for de andre var bare så gode til det, specielt Jakob. Og Flemming var der igen, og han spillede supergodt og fik os til at lave så mange sjove ting for at varme stemmerne op. Og Charlotte – hun havde bestemt, hvad vi skulle synge – altså indtil pausen. Og så sang hun for – med den der englestemme, som man bliver helt blød i knæene af. Det siger farfar altså, og han har forstand på musik.

Og så var der en kæmpe overraskelse: Min gode ven John, han optrådte med en sang om et pindsvin.

Og det var så morsomt. Bare han også ville gøre det henne på kroen. Han kunne faktisk godt optræde i TV, ja, han ku ́.

Og børnene fik også lov at synge – nogle af vores klovnesange. Og i år fik vi så endelig klovnedagene tilbage – juhu! Og klovnedragter fik vi på igen. Se bare her, hvor de hænger til tørre.

Der var så meget spændende, men der var et sted, vi aldrig før har været – oppe på loftet i Præstegården. Og der stod et meget gammelt dukketeater!!

Sådan et har farfar lovet at lave til Brumme og mig, og så skal vi spille teater. Det kunne være, at jeg også skulle blive noget med teater, men nej, der er faktisk noget andet, jeg kunne have mere lyst til, for en aften så jeg helikopteren både lande og lette, og jeg snakkede også lidt med lægen og piloten. Og tænk, hvis jeg nu kunne flyve ligesom Sønne og Markus kan, så ville jeg være med i Beredskabet og ha ́ mit eget fly, og så kunne jeg jo hurtigt flyve af sted med nogen, hvis det var nødvendigt, f.eks. den dreng, som flækkede læben, og som Højestene måtte sejle en ekstra tur med.

Når jeg bliver stor, så vil jeg i hvert fald med i Beredskabet. Hvor er de bare flinke og dygtige, og hvor har de haft travlt her i sommer. Hurra for dem!!

(Fortsættelse følger i næste nr.)

Jette Arp

Sidste nyt fra Alfeline:

På markedsdagen var der en konkurrence om at finde et af Alfelines hule træer. Her er det – nede på Husmandsvej. Og det var Elias, Lea, Maria og Benjamin, der vandt konkurrencen. Edith trak vinderne – med bind for øjnene!

I kan se præmieoverrækkelsen på www.alfeline.dk. Helle har optaget en video med oldemor Edith og vinderne. Jeg tror, de blev glade for deres præmier.

Og har I så lige set min postkasse på min salgsvogn? Den har Maise og Merle malet.