17. Historien om den undvegne undulat (2)

skrevet og indtalt af Jette Arp

Læs, lyt, hør en historie fra en af øerne i
Det sydfynske Ø-hav – fra Drejø
𝐌𝐢𝐤𝐫𝐨-𝐀𝐥𝐟𝐞𝐥𝐢𝐧𝐞 “OPLEVELSER” 𝐧𝐫. 17
Historien om den undvegne undulat (2)

Se nu bare der! Den lille gule fugl – nu kaldet Polly – sidder på Helles finger. Men sådan at få fat i hende og holde hende fast. Det kan Helle ikke.

Men så fik de besøg ude i Skoven af Sofie, der havde været hos Lotte på Hestmaegården og hentet Olsens hundebur, og Ole Pip havde sendt fuglefrø med, for nu skulle de se, om de ikke kunne fange Polly, for hjem måtte hun jo.

Og det var vist nok også alt for farligt for sådan en lille gul fugl at flyve rundt. Tænk nu, hvis der var en stor musvåge, der fik fat i hende. De små piger gøs! Nej, så havde den det bedre ovre hos Aksel i Marstal. lukket inde i volieret.

Og lile Polly var vist nok en meget gammel fugl – 30 år! Det havde Sofie fortalt, og det havde hun fået at vide af Aksel

Olsens hundebur var vældig fint, og de fik da også lokket Polly ind, for der var jo både mad og vand. MEN … de der tremmer, de sad jo slet ikke tæt nok. Sådan en lille Polly kunne sagtens slippe ud.
Og det gjorde hun!
Og tænk… hun var væk i en hel time. De troede aldrig, de skulle se hende igen, men så pludselig var hun der, og hun vidste jo lige, hvor der var mad og vand, så hun fløj ganske af sig selv ind i buret.

Det fortæller Alfeline og farmor videre om i næste afsnit.